Möjlighet till privatlektioner igen

Det här är Jilly & Johanna från Schweiz. Under några veckor har de semestrat i Sverige och tränat hos mig. Fokus har varit att utveckla relationen med målet att Jilly ska bli en lydig och följsam hund när hon är lös. Vi har provat lite olika aktiviteter och sista lektionen ägnades åt att introducera Jilly för spårarbete - något som passade en livlig liten lagottotjej. 

Jag har haft ett uppehåll i rollen som instruktör men nu är jag igång igen. Så om du vill ha stöd och hjälp i träningen av din hund kan du boka en privatlektion. Kontaktuppgifter finns här på hemsidan.

Nu är Spela här

Det här är Spela - en tik från kennel Ai Limes första kull. Jag hoppas vi kommer få mycket roligt tillsammans. 

Smålands Allroundflat 2020

Lokatten har utsetts till Smålands Allroundflat 2020. Trots pandemin har vi lyckats få till resultat i tre grenar:

Viltspår anlagsklass

Jaktprov nkl

Rallylydnad avancerad klass

Extra roligt att Lo är min tredje flat och den tredje att få det här fina vandringspriset. Det finns många duktiga flattar i Småland så jag är lite stolt att lyckas en tredje gång. 

Grattis Olof & Yaxon 201003

Idag gratulerar jag Olof & Yaxon som har tränat viltspår hos mig sedan i vintras. Igår tog de sin tredje raka etta i öppen klass viltspår - grattis i massor! Nu är det bara en liten detalj kvar till championat ;)

Jaktprovsdebut 200919

Idag har Lokatten startat på b-prov. Han skötte sig bra och löste snabbt och självständigt alla uppgifter. Tyvärr räckte det inte till ett förstapris. Den sammanfattande kritiken löd som följer:

"En jakthund som visar goda egenskaper och löser alla dagens uppgifter. Är idag inte tillräckligt spontan för högre pris."

Premiär avancerad klass 200913

Med minimalt med träning vågade jag trots allt anmäla till dagens hemmatävling. Solen sken på Lokatten som fick ihop 99 resp 98 poäng i dagens starter. Två pallplatser för oss och mästarklassen närmar sig. 

Godkänt anlagsprov viltspår 200420

Nu är Lo godkänd i viltspårets anlagsklass. 

FM 2019 i Olofström

 

Lokatten och jag gjorde en hygglig runda och fick ihop 18, 14, 20, 16, 20 = 88p vilket placerade oss på 23 plats av ca 180 anmälda. En härlig helg bland flatvänner där Linnea & Vix vann nybörjarklassen, Marie & Svea vann veteranklassen och Per & Kells vann elitklassen. 

FRK Smålands sommarträff 2019

 

Premiär i ökl för Lokatten. Vet att vi inte riktigt är färdiga men valde ändå att starta för att se vad han verkligen kan, i skarpt läge. Vid dirigeringarna börjar han vingla på linjen ca 40 meter ut så det är bara att träna vidare och successivt öka på längderna. Sista stationen klarade han med lite stöd, det var dubbel på linje och vi fick 16 poäng där. Ser man det från den positiva sidan så är det en ökl uppgift som sitter. Förutom tävlingen hade vi en härlig helg med flatvänner på Vidinge gård. 

Mentalbeskrivning 190702

Nu har Lokatten känd mental status. Genomförde mentalbeskrivningen ikväll med 1:a på skotten. Sammanfattningen av beskrivaren var "en nyfiken, orädd och balanserad hund". Kul!

Rallylydnad i Lenhovda 190530

Nu är vi klara för avancerad klass. Vid dagens tävling fick vi med oss två kvalificerande resultat, 85 resp. 90 p och är därmed uppflyttade till nästa klass. Känns som att vi skulle behöva lära in ett fotgående om vi ska klara avancemanget upp. Får se om min motivation räcker till det...

Premiär i rallyns fortsättningsklass 190505

Lo fick med sig två kvalificerande resultat från dagens rallytävling. I ena klassen var han riktigt på topp och vann med fina 96p vilket belönades med en hjälm!?! I andra klassen hade vi lite mer strul men slutade på 78p. 

Summering 2018

Tävlingsåret 2018 blev inte alls som planerat. Louie gjorde en blek premiär i utställningsringen och fick diplom i rallyns nybörjarklass. Det blev inte något viltspår, MH, FBR, unghundsderby eller b-prov. Tre wt-starter blev det dock och en gång fick vi till det så vi är uppflyttade till ökl. 

Min älskade Jazz inledde ju året med att skada sig så det blev ingen träning och inget tävlande på hela våren. Träningsmässigt kom vi igång efter midsommar och då var Jazz på tå och topp. Det märktes inte ett dugg att vi varit borta från träning i åtta månader. Gjorde en fin nystart sommarträffen och vann veteranklassen på årets FM. Sista starten gjorde vi i Sjöhult i september och då blåste jag tyvärr bort honom från vatten dirigeringen. Vi hann också med ett antal jakter innan den tänkta vintervilan. Tyvärr blev Jazz akut sjuk och ingen bot fanns att ge så i slutet av oktober fick han somna in. 

Målsättningen för 2019 blir att starta wt i ökl med Lo och klara 75p gränsen. Jag vill också genomföra ett MH, starta på b-prov och bli uppflyttad till avancerad klass i rallylydnad,

 

Farväl Jazz 181021

I söndags fick jag väldigt hastigt och oväntat ta farväl av min fina vän. Världens bästa Jazzmusik har slutat att spela 💔

Vi har gjort en reklamfilm september 2018

I somras var vi med och spelade in en reklamfilm för Kvänum kök, jag och hundarna. Nu är den klar och resultatet kan du se i menyn överst på sidan. 

WT i Sjöhult 180901

Tredje gången gillt för Lokatten som gjorde en finfin runda i nkl 20, 19, 20, 15, 20 = 94p. Jazz gjorde också en stabil insats men tyvärr dirigerade jag bort honom från vattenmarkeringen på station 3. 20, 17, 0, 18, 18 = 73p för hans del. Nu är tävlingssäsongen över för i år och snart tar jaktsäsongen vid. 

Vi vann!!! FM 2018 i Varnum 180812

Lo startade i unghundsklass på lördagen och gjorde en fin runda men missade tyvärr markeringen på sista stationen så den vi fick jobba hem ihop. 14, 19, 17, 20, 2 = 74p.
 
Jazz gjorde en toppen insats och vid helgens slut stod vi som VINNARE av veteranklassen 19, 20, 18, 18, 18 = 93p. Så fantastiskt roligt!!!

FRK Smålands sommarträff 180708

Lilla Lo gjorde premiär i nkl. Han klarade tre av fem stationer och fick 19, 18, 0, 0, 18. Själv gjorde jag en tabbe på station 4 och därför nollade vi den. Jazz gjorde comeback efter vårens operation och konvalescens och som han gjorde den: 16, 20, 0, 20, 20 = 76p. Station 3 blev alldeles för omständlig och för mycket handling, även om apporterna slutligen kom in. Så nöjd med min fina farbror som alltid gör sitt bästa, trots både hettan och hög ålder.

 

Farväl Kaxe180625

Idag har min fina Kaxe tagit sin sista promenad och gått över regnbågsbron. Det är en ynnest att få leva med sin hund så länge och fast saknaden just nu är enorm, så finns det många fina minnen efter ett långt liv tillsammans.