Kurser

Rallylydnad

Håller kurser för alla klasser och sätter ihop en utbildning efter önskemål. Det kan vara en introduktionsdag till rallylydnad såväl som en dag med fokus på en specifik klass eller högerhandling. Kan vara heldag, helg eller en kurs om flera tillfällen såväl som privatlektioner.

Retrieverlydnad

En introduktionskurs för dig som vill förbereda din retriever för det den är avlad att göra: Att apportera. Vi går igenom de viktiga grunderna som stadga, fotgående, inkallning, närsök och linjetag. En kurs uppdelad på flera tillfällen med tid emellan att befästa övningarna hemma i lugn och ro. 

Viltspår

Både introduktionskurs till viltspår, med målet att starta i anlagsklass, och hur man förbereder och tränar hunden inför öppenklass. Möjlighet finns också till privatlektioner.

 

Introduktion till klickerträning

Heldag

Under dagen lär man sig grunderna i klickerträning, hur man shejpar och hur man fångar beteenden hos hunden. Man lär sin hund hand- och tasstargets och hur man kan använda sig av dessa i hundträningen. Man får även en förståelse för begreppen timing, kriterier och förstärkning. Jag har gått Canis ettåriga tränarutbildning så kursen utgår från Canis tankar om klickerträning samt mina egna erfarenheter av att klickerträna en hund från valp till svensk lydnadschampion.

Fortbildning för instruktörer

Att utvecklas som instruktör. Tips på hur man kan planera en kurskväll, skapa progression i de praktiska övningarna och hur man hanterar olika slags kursdeltagare. Halvdagsföreläsning eller heldag med praktiska övningar.